Sluzbene stranice Radio kluba "Neum" The official
Radio klub "Neum"
Users online??
Uvodnik

 Dobro došli na službeni blog Radio kluba "Neum" (E73EBH)!

 Na stranicama Radio kluba "Neum" naći ćete mnoge zanimljive i korisne informacije iz svijeta radioamaterizma. Cilj pokretanja ove stranice je populariziranje radioamaterizma. kao društveno korisne i nadasve zanimljive djelatnosti iz polja tehničke kulture!

Anketa
Jeste li radioamater?
Anketa
Koristite li EchoLink?
Posjetite

Na službenoj web stranici Zajednice radioamatera Herceg-Bosne pročitajte najnovije vijesti vezane uz rad saveza, novosti iz svijeta radioamaterizma. Ukoliko želite sudjelovati u diskusijama registrirajte se na forum i zabavite se i družite s drugim radioamaterima. Jer druženje i prijenos informacija i jesu glavne zadaće radioamatera! Ukoliko želite posjetiti stranicu ZRHB slijedite link ( ovdije) ili kliknite na sliku iznad teksta!
Informatičke novosti
Nema zapisa.
Dobrodošli na službeni blog Radio kluba "Neum" (E73EBH)-- Welcome to official blog of Radio kllub "Neum " (E73EBH)
Blog
ponedjeljak, kolovoz 11, 2008

NEUM/BLIDINJE- Iako se prekjučer u blizini našega gradića održavala tradicionalna manifestacija „Utrke lađa“ na Neretvi cilj našega putovanja bio je nešto udaljeniji i potpuno druge prirode (u skladu sa našim hobijem). Naime kao članovi Radio kluba Neum sudjelovali smo na ovogodišnjem (četrnaestom po redu) susretu radioamatera ZRHB.

I dok su TV kamere bile uperene u lađare mi smo se pridružili događaju koji nije ni blizu toliko medijski eksponiran, no ipak za nas puno zanimljiviji.

Na Blidinje stižemo u kasnim popodnevnim satima i nakon preuzimanja ključeva pansiona upućujemo se u SkiCentar gdje se održavala glavnina ovogodišnjeg programa.

Nakon što je predsjednik ZRHB gospodin Miroslav Nikše proglasio ovogodišnje susrete otvorenima prisutnima su se obratili u ime ZRHB(Miroslav Nikše), a zatim i ovogodišnji gosti, predsjednik ARA BiH Amir Jaganjac, te pomoćnik ministra prometa i veza Božidar  Škravan.

Nažalost opravdano su izostali gosti Saveza Radioamatera Republike Srpske.I kao gosti izaslanstvo Radioamatera Hrvatskog Radioamaterskog Saveza
U uvodim riječima svi su konstatirali kako je ujedinjenje radioamatera u BiH nužno, te kako je uvođenje novoga prefiksa E7 pridonijelo ujedinjenju, te će pomoći pri stvaranju zajedničke organizacije radioamatera u BiH..

Nakon izlaganja usljedlilo je druženje okupljenih radioamatera koje je potrajalo do kasno u noć.

Nakon prospavane noći, pred nama je bio i drugi dan ovogodišnjih susreta. Drugi dan nam se pridružilo znatno više kolega, pa je atmosfera postajala sve bolja.

Nakon jutarnje kave, uputili smo se prema Masnoj Luci, gdje je održanja Sveta Misa, koju nije predvodio legenda fra Petar Krasić, koji je upravo jučer proslavio 50 godina svog svećenstva.

Nakon kratkog razgledanja prekrasnog okoliša crkvenog dvorišta, koje se, ukrašeno brojnim zelenilom, savršeno uklapa u zeleni pejzaž.

Uslijedio je i završni dio dvodnevnog druženja, na kojem je još jedanput potvrđena ideja o stvaranju  jedinstvene organizacije radioamatera u BiH. Također zavaljeno je svim prisutnima što su svojim dolaskom priidonjeli da druženje prođe u najboljem redu.

Oprostili smo se od kolega s nadom da nas na godinu očekuje novi susret, a do tada ostaju nam oni virtualni susreti na brojnim radioamaterskim frekvencijama.

(Slike s ovogodišnjeg Susreta radioamatera ZRHB nalaze se u Galeriji slika na ovoj stranici)

                                                                                                                     

Napisao:Josip E76NJK

zrhb @ 07:54 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Kalendar događanja
9. kolovoza -Tradicionalni susret radioamatera Blidinje 2008.
QTH locator online
Brojač posjeta
12648
Banner Radio kluba "Neum"

Image Hosted by ImageShack.us

menu
Index.hr
Nema zapisa.